Je bekijkt nu Geen Ernemse Optog in februari
Ernemse Optog

Geen Ernemse Optog in februari

PERSBERICHT

 

Bestuur Ernemse Optog hakt knoop door: geen Optog in februari 


ARNHEM – Voor de Ernemse Optog gaat het spreekwoord driemaal is scheepsrecht niet op. 

Al drie jaar op rij heeft het bestuur van de Stichting Vrienden van de Ernemse Optog moeten besluiten de Ernemse Optog af te gelasten. Deze week is een streep gezet door de carnavalsoptocht die gepland staat op zondag 27 februari 2022. Het bestuur gaat nog in gesprek met verenigingen uit Arnhem, Westervoort en omgeving of er een alternatief voor de optocht komt.

 

Natuurlijk is het een lastige beslissing. Maar wij hebben ook een verantwoordelijkheid. Normaal zijn groepen en verenigingen in deze maanden avonden samen aan het voorbereiden om tijdens de Optog hun creaties aan het grote publiek te laten zien. De huidige omstandigheden laten dit niet toe. Los van de vraag of we op 27 februari überhaupt een Optog mogen organiseren.” licht Jan-Hein Evers, voorzitter van de Stichting, toe.

Of er nog een alternatief komt voor de Optog na februari is de vraag. Het bestuur wil zich graag inzetten om een Optog te organiseren als dat aansluit bij de behoefte van de carnavalsverenigingen. “De Ernemse Optog staat niet op zich, het is onderdeel van het carnavalsfeest van Arnhem en omgeving. Wij gaan samen met de verenigingen op zoek naar een passend alternatief.”

Geef een reactie