Je bekijkt nu Dit is de route van de Ernemse Optog 2024.                Lees hier welke impact dit op 11 februari 2024 heeft op het (bus)verkeer.

Dit is de route van de Ernemse Optog 2024. Lees hier welke impact dit op 11 februari 2024 heeft op het (bus)verkeer.

Dit is de route van de Ernemse Optog.

Vertrek om 13.11 uur vanaf de Monnikensteeg

Vervolgens gaat de optocht via de Rosendaalseweg – Huijghenslaan – Prümelaan – Velperweg – Raapopseweg – Vijverlaan – J.P. Heyestraat – Hommelseweg – Agnietenstraat – Oogststraat – Klarendalseweg – Hoflaan – Velperweg – Steenstraat – Velperplein.

Omwonenden zijn geïnformeerd dat de Optog door hun straat trekt en verzocht de route tijdig vrij te maken van auto’s.

Ook het (bus) verkeer op de route zal tussen 13.11 uur en 16.30 uur tijdelijk worden aangepast.  Lees hier de aangepaste route van de buslijnen 721 en 27.

De straten in de route zullen tijdelijk worden afgezet voor verkeer en het busverkeer wordt omgeleid. Om de grote wagens veilig en verantwoord door de binnenstad te kunnen laten trekken zal de spanning tijdelijk van de bovenleiding van de buslijn worden gehaald. Dit betreft de straten Rosendaalseweg, Raapopseweg, Velperweg, Velperpoort en een stukje van de Van Muijlwijkstraat. Zodra de Optog voorbij getrokken is worden de straten weer vrijgegeven en kunnen de bussen hun schema weer hervatten.

Geef een reactie