Je bekijkt nu Het laatste nieuws over de Ernemse Optog. 

Het laatste nieuws over de Ernemse Optog. 
Het aftellen is begonnen!

De startnummers zijn uitgereikt en we houden de weersvoorspellingen nauwlettend in de gaten… het is bijna zover:
zondag 19 februari 2023 gaat om 13.11 uur de Ernemse Optog van start!

Afgelopen zondag hebben wij kunnen genieten van de carnavalsvreugde in Westervoort. Wat een creativiteit, vrolijkheid en enthousiasme hebben we mogen ervaren! Dat belooft veel goeds voor a.s. zondag, wij kijken er naar uit!Sleuteloverdracht 17 februari
De uitnodigingen zijn de deur uit! Op vrijdag 17 februari wordt traditiegetrouw de Ernemse vlag gehesen bij het stadhuis en zal burgemeester Marcouch de sleutel van de stad overdragen aan de prinsenparen, vorsten en voorgangers van de Ernemse carnavalsvierders. Iedereen is van harte welkom tijdens dit feestelijke gebeuren. Het programma zal er als volgt uitzien:

16:30 uur     Verzamelen bij Café ’t Huys op de Korenmarkt 
17:00 uur     Optocht door de binnenstad naar het stadhuis 
17:41 uur      Hijsen van de vlag bij de fontein van het stadhuis
18:11 uur      Ludieke sleuteloverdracht door burgemeester Marcouch 
18:45 uur     Borrel en muziek
19.15 uur      Einde programma

Route vrij en straten versierd! 
Afgelopen weekend is er geflyerd op de route van de carnavalsoptocht om aanwonenden te informeren en te enthousiasmeren.
Zij zijn gevraagd om de route vrij te maken voor de optocht, zodat we geen hinder ondervinden van obstakels.
Ook zijn de bewoners uitgenodigd om hun straten zo uitbundig mogelijk te versieren, met wel het verzoek de vlaggetjes boven de route meer dan 4,20 meter boven de grond te hangen in verband met de hoogte van de wagens en de toegankelijkheid voor hulpverleners.
De straat die het mooist versierd is ontvangt een ludieke prijs. De winnaar van deze prijs wordt bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking in Musis Sacrum.

Programma van de Ernemse Optog 19 februari                
Vanaf 12.00 uur zal de optocht opgesteld worden op de Monnikensteeg.
Om 13:11 uur wordt het officiële startschot gegeven door Wethouder Bob Roelofs en zijn we los! De Optog volgt de geplande route en we hopen weer op vele toeschouwers langs de route. 

De jury van de Optog zal zich verspreiden over de route en een aantal strategische plekken innemen om de bonte stoet goed te kunnen aanschouwen en vooral ook de interactie met het publiek te kunnen beoordelen. Uiteindelijk doen zij een laatste beoordeling met elkaar vanaf het VIP-deck aan de Velperweg. Nadat de laatste wagen voorbij het VIP-deck is getrokken, maken we nog een feestje op de Steenstraat en vertrekken we naar de prijsuitreiking in Musis Sacrum. 
De prijsuitreiking wordt geleid door Ine van Burgsteden (voorzitter van de jury) en Jan-Hein Evers (voorzitter Ernemse Optog). We sluiten de prijsuitreiking rond 17.30 uur af.

Nieuw:’Feestplein’op de carnavalsroute
Aan de Velperweg, op het terrein van Robbers & van den Hoogen en Villa Velperweg bouwen we het VIP-deck op voor genodigden en jury, maar willen we ook met de toeschouwers een feestje bouwen op het ‘Feestplein’ . Als organisatie willen we, op het normaal wat stillere stuk in de route, de Velperweg, wat meer reuring creëren. We nodigen niet alleen onze gasten uit om de optocht te bekijken vanaf het VIP-deck. Ook toeschouwers zijn van harte welkom om vanaf het Feestplein.Op het Feestplein zorgen we voor muziek, een spreekstalmeester en is er gelegenheid om een hapje en drankje te kopen. We hopen op een mooi feestje met elkaar, want: Carnaval vier je samen!

Vriend worden van de Ernemse Optog, de onderscheiding bestellen of je aansluiten bij de club van 111? Het kan nog steeds!
Voor het organiseren van de Optog zijn we afhankelijk van subsidies, giften, bijdragen en sponsoring. Wil je de Ernemse Optog financieel steunen, dan hebben we hiervoor verschillende mogelijkheden. Je wordt al Vriend van de Ernemse Optog voor voor €11,- per jaar.  Je ontvangt dan het jaarembleem met het thema van de Ernemse Optog 2023:’t is weer gein aan de Rijn, speciaal voor ons ontworpen door 026carnaval.

Ook dit jaar is er weer een uniek ontwerp gemaakt voor de Optog onderscheiding. Om er zeker van te zijn dat je dit unieke exemplaar in je bezit krijgt, kan je deze bestellen via deze link. Hier kun je je ook aanmelden voor de Club van 111 of als sponsor van de Ernemse Optog. 

Contact
Heb je vragen, suggesties of wil je je aansluiten bij de Vrienden van de Ernemse Optog, wij horen het graag van je: info@ernemseoptog.nlVolg ons ook op FaceBook of via de site voor het laatste nieuws https://ernemseoptog.nl

View this email in your browser


Geef een reactie